Naš prosti čas za vašo varnost
slide1slide2slide3

Gasilski izlet v Maribor

Vedno znova priljubljena igrača naših malčkov je gasilski avto. Najprej mali, kasneje večji, z lučkami in sireno, pa risanka gasilec Samo,… Tako otroci že želo zgodaj z zanimanjem spremljajo delo gasilcev.

V prostovoljnem gasilskem društvu Ožbalt z veseljem spremljamo zanimanje bodočih tovarišev. V okviru delavnic, ki tedensko potekajo v gasilskem domu smo organizirali izlet.

V nedeljo, 24. novembra smo se odpeljali proti Mariboru, kjer so nas prijazno sprejeli v poklicni gasilski enoti. V zahvalo smo se jim podarili pikapolonico – za srečo, narejeno na delavnicah. Vodja izmene, g. Gregor Šipek nas je najprej pospremil v učilnico, kjer smo si ogledali film in fotografije. V nadaljevanju smo se oblekli v pravo gasilsko obleko. Videli smo veliko gasilskih avtomobilov, čolne, avtolestev in veliko zanimive opreme. Zelo zanimiva je bila obleka, ki nas ščiti pred nevarnimi snovmi, saj je spominjala na telebajske. Spuščali smo se tudi po drogu, podobno kot Samo v risanki. Seveda smo ob koncu srečanja naredili še skupinsko fotografijo. Ob odhodu smo gasilcem pomahali v slovo. Proti Ožbaltu pa smo se odpeljali polni vtisov, ki jih bomo še dolgo obujali v domačem gasilskem domu.

Več utrinkov izleta si poglejte v galeriji.