Naš prosti čas za vašo varnost
slide1slide2slide3

GASILSKI DOM

Gasilski dom v Ožbaltu je bil na današnji lokaciji svojemu namenu predan jeseni leta 1954. Prva obnova gasilskega doma je bila dokončana leta 1966.

 

 

Naslednja ideja o obnovi in razširitvi gasilskega doma se je pojavila leta 1983, vendar se je začela ralizacija šele leta 1986. V tem obdobju je bil dotrajan gasilski dom dograjen in prenovljen v sodoben večnamenski gasilski dom, ki je še danes v ponos gasilscem in krajanom Ožbalta. Svojemu namenu je bil predan leta 1990.

Ob 50 obletnici delovanja društva je bila v gasilskem domu urejena centralna kurjava, obnovljeno zunanje stopnišče in v mansardnem prostoru urejena dva prostora za potrebe društev v kraju. V letu 2007 se je pojavila potreba po zamenjavi garažnih vrat in leta 2008 so bila montirana električna dvižna vrata.

Leta 2009 je potekala prenova strehe, kjer so bili zamenjani žlebovi in kritina. V letu 2010 je stekla prva faza prenove garažnih prostorov, kjer smo prepleskali oba garažna prostora. Leto kasneje so bila zamenjana okna in vrata v pritličju, ter v prvem nadstropju.

Leta 2012 je bila na gasilskem domu zamenjana stara sirena , v garaži prenovljena garderoba, na zunanjem stopnišču pa zamenjana ograja.